Halitozis olarak da adlandırılan ağız kokusu kişiler için rahatsız edici bir durumdur. Kişilerde kaygıya ve özgüvensizliğe neden olabilir. Ağız kokusunu gidermek için sakız, şeker ve gargara gibi birçok ürün var olsa da bu ürünler kişiye sadece anlık olarak çözüm sunmaktadır. Ağız kokusu yetersiz ağız hijyeni ve beslenme nedeniyle değilse bu kokunun nedeni tıbbi bir sorun olabilir.
Nefes alıp verme ile birlikte ile dışarıya salınan kötü kokulu bir şikayet olan ağız kokusu bazı insanları fazlasıyla endişelendirmektedir. Bazı insanlar ise bu kokuyu fark etmeyebilir. Bireyin ağız kokusunu tespit etmesi zordur. Bu kokuyu kişinin yakınları fark edebilir.
Ağız Kokusu Neden Olur?
“Ağız kokusu neden olur?” sorusu özellikle bu sorunu yaşayan kişilerin merak ettiği bir konudur. Bu başlığın altında sizlerle ağız kokusuna neden olan faktörleri inceleyelim
Ağız Kokusuna Neden Olan Gıdalar
Dişlerin arasında ya da etrafında biriken yiyecek kalıntıları bakterileri arttırarak kötü kokuya neden olabilir. Sarımsak, soğan ve baharatlar ağız kokusunun meydana gelmesine yol açabilir.
Tütün Ürünleri Ağız Kokusuna Neden Olabilir
Sigara tüketmek kötü ağız kokusuna neden olabilir. Sigara içen ve diğer tütün ürünlerini kullananan kişilerde başka diş hastalıkları da olabilir. Bu hastalıklar yine ağız kokusuna yol açar.
Yetersiz Diş ve Ağız Bakımı
Düzenli diş fırçalamayan ve diş ipi kullanmayan kişilerde ağız kokusu olabilir. Dişlerde renksiz ve yapışkan bakteri plağı meydana gelebilir. Dil koku ve bakteri üreten, ağız bakımında ihmal edilmemesi gereken bir organdır. Yeterince bakım yapılmaması ağız kokusuna neden olabilir. Temizlenmeyen protezler de ağız kokusu oluşmasında etkendir.
Ağız Kuruluğu
Tükürük, kokuya neden olan partikülleri ve ağzı temizleyen bir araçtır. Ağız kuruluğunda tükürük üretimi azaldığı için ağız kokusu meydana gelebilir. Uyku esnasında ağız kuruluğu yaşayan kişilerde sabah uyandıklarında ağız kokusu olabilir.
Ağız Kokusuna Neden Olan İlaçlar
Bazı ilaçlar ağız kuruluğuna neden olarak ağız kokusuna yol açabilir. Bazı ilaçlar ise parçalandıktan sonra birtakım kimyasallar açığa çıkarırlar ve bu kimyasallar kötü ağız kokusuna neden olabilir.
Ağız Enfeksiyonları
Diş çekilmesi ve çene cerrahisi sonrasında ağızda oluşan yaralar kötü kokuya yol açabilir. Bunun dışında ağız içinde enfeksiyon oluşumu yine kötü koku sebebidir.
Ağız Kokusu Tedavisi
“Ağız kokusu nasıl geçer?” sorusuna cevap arıyorsanız yazımızın bu kısmında yer alan bilgileri dikkate alabilirsiniz. Sizin için ağız kokusu çözüm yollarını maddeler halinde sıralayabiliriz;
- Yemeklerden sonra diş fırçalamalısınız. Günde en az iki kez dişinizi fırçalamayı unutmamalısınız.
- Günde en az bir kez diş ipi kullanmalısınız. Böylece yemek artıklarını tam anlamıyla temizleyebilirsiniz.
- Diş fırçalarken dilinizi fırçalamayı da unutmamalısınız.
- Doğru diş bakım ürünleri kullanmalısınız.
Probident Clnc ürünleri 3 sene süren Ar&Ge çalışması sonucunda ağzımızın sindirimimize ve sağlığımıza açılan ilk kapı olduğu gerçeği düşünülerek tasarlanmıştır. Bağırsağımıza yerleşen her mikroorganizma ağzımızdan geçerek midemize, oradan da bağırsaklarımıza yerleşmektedir. Dolayısıyla sağlıklı bir mikrobiyoma giden yol sağlıklı bir ağız florasından geçer. Probident Clnc 3’lü kür tam anlamıyla ağız bakımı sağlayarak ağız kokusunu ortadan kaldırmaktadır.