Genel

Başarısız Dental İmplant Belirtileri

Dental implant tedavisinin diş kaybında tercih edilen operasyonlardan biri olmasının nedeni kaliteli materyalden yapılması ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğinde uzun yıllar boyunca kullanılmasıdır. Başarısız dental implant ise hasta için son derece rahatsız edicidir. Bu haftaki blog yazımızda başarısız diş implantı belirtileri hakkında bilgi aktarımı sağlayacağız. 

Başarısız Diş İmplant Uygulaması Neden Olur?

Başarısız diş implantı tedavisi hem diş hekiminden hem de hastadan kaynaklanan nedenlerle ortaya çıkabilir. Ağız bakımına önem vermemek, kemik yapısı yetersizliği, diş sıkma, sigara ve alkol kullanımının çok fazla olması hastadan kaynaklanan nedenler olarak belirtilebilir. Bir dental implant uygulamasının başarısız olmaması için, diş hekiminin muayene ve görüntülemeler ile hastanın çene ve kemik yapısının uygunluğu, sinire yakınlığı ve dişin ne şekilde konumlanması gerektiğini planlaması gerekir.

Başarısız Dental İmplant Belirtileri Nelerdir?

Başarısız dental implant belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren hastanın yaşam standartlarını olumsuz etkiler. Bazı hastalarda belirtiler son derece şiddetlidir ve diş implantı bölgeye tutunamadığında dental implant tedavisinin tekrarlanması gerekebilir. En sık görülen belirtiler şunlardır;

Uzun Süren Şiddetli Ağrı

Dental implant sonrası ağrı görülebilir. Dental implant sonrası ağrı kesiciler yeterli gelmediğinde diş hekimine başvurulmalıdır. Dental implant sonrası ağrı ile ilgili daha fazla bilgi almak için ilgili linkteki blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Diş Etinde İltihaplanma

Dental implant tedavisi sonrası şişlik görülebilir. Bu şişlik geçmediğinde başarısız dental implant tedavisi sonrası iltihap oluşumundan kaynaklı olduğu ortaya çıkar. Bu durum dental implant tedavisi sonrası ağız ve diş bakımına özen gösterilmediğinde meydana gelir.

İmplant Dişin Yerinden Oynaması

En sık görülen başarısız dental implant belirtilerindendir. Dental implantın mikro hareketleri doğrudan hasta tarafından fark edilemeyebilir. Bu durum genelde röntgen kontrolü ile ortaya çıkar. Bu durumda yapılan dental implantın tutunamadığı tespit edilir.

Diş Eti Çekilmesi

Dental implant tedavisi sonrası diş eti çekilmesinin pek çok sebebi vardır. Özellikle dental implant uygulaması yapılan bölgede diş eti çekilmesi varsa bunun başarısız dental implant uygulamasından kaynaklandığı belirlenir. Genellikle yeterli kemik ve diş eti dokusu bulunmadığında ortaya çıkar.

Isırma ve Çiğneme Sorunları Görülmesi

Dental implant uygulaması sonrası implant dişler de tıpkı diğer dişler gibi işlevini yerine getirebilmelidir. Isırma ve çiğneme konusunda sorun yaşanıyorsa bu dental implant tedavisinin başarısız olduğu anlamına gelir.

Dil ve Dudakta Uyuşma, Karıncalanma

Sinire yakın konumlanan dişlerde dental implant tedavisi gerçekleştirilirken daha özel bir hassasiyet gerekir. Yanlış uzunlukta ve açıda yerleştirilen dental implant, sinir hasarına neden olur ve bu da dilde dudakta karıncılanmayı, his kaybını, uyuşmayı meydana getirir.

Alerjik Reaksiyon Oluşumu

Alerjik reaksiyon dental implant tedavisi sonrası, operasyonun başarısız geçtiğini vurgulayan belirtilerden biridir. Diğer belirtilere kıyasla daha az görülür. Dental implant malzemeleri titanyum alaşımlardan yapılır ve bu malzeme alerjik reaksiyon ihtimali en düşük malzemedir. Operasyon öncesi alerjik tespit yapılmadığında ortaya çıkabilir.

Başarısız Diş İmplantını Önlemek için Clnc Probident 3’lü Kür Kullanımı

Clnc Probident 3’lü Kür; hem hasta kaynaklı nedenleri engelleyen hem de diş hekiminin başarısına katkı sağlayan bir ağız ve diş bakım setidir. Ağız ve diş bakımının profesyonel şekilde yapılmasını sağlayarak hastadan kaynaklanan başarısızlık nedenlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Dental implant tedavisi sonrası iltihap oluşmasını engeller, ağrıyı azaltır. Ayrıca iyileşme sürecini hızlandırarak komplikasyonların ortaya çıkma ihtimalini azaltır. Bu yüzden diş hekimleri başarısız dental implant sorununun önüne geçmek için Clnc Probident 3’lü Kür’ü tercih etmektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir