Genel

Dental İmplant Nedir?

Dental implant nedir

Bu haftaki blog yazımızda sizlere diş hekimliğinde büyük bir yeri olan dental implantı anlatacağız. Dental implant nedir?, sorusuna cevap vererek, dental implantın nasıl yapıldığına ve dental implant aşamalarına yazımızda yer vereceğiz. Eksik dişler hem sağlık hem de kozmetik açıdan büyük bir problem oluşturmaktadır. Geleneksel olarak kullanılan köprüye alternatif olarak dental implantlar geliştirilmiştir. Gelin, bu konuyu daha yakından inceleyelim.

Dental İmplant Tedavisi Nedir?

Dental implant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum malzemeden üretilmiş vidalardır. Bu vidaların üzerine ise diş protezi yerleştirilir. Dental implant tedavisi, diğer dişlere zarar vermeyen ve diş görevi gören yeni dişlere sahip olmanızı sağlar. Doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir ve konuşabilirsiniz. 

Dental İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır?

Dental implantlar, genellikle eksik dişlerin yerini doldurmak ve dişleri desteklemek amacıyla uygulanmaktadır. Aşağıdaki durumlarda uygulanabilir;

Tek Diş Eksikliği: Dental implantın yerleştirileceği bölgedeki kemik yeterliyse, dental implantın üzerine diş kaplaması yapılır ve eksik dişin yerine konulması sağlanır.

Tam ya da Kısmi Dişsizlik: Birden fazla dişin eksik olduğu hastalarda, dental implantlar kullanılır ve sabit ya da hareketli protez yapılır.

Çene ve Yüz Defektleri: Bu durumda dental implant kullanılarak estetik görüntü elde edilir.

Erimiş Çene Kemiği: Diş eksikliği zaman içinde çene kemiğinde erime meydana gelmesine yol açabilir. Çene kemiği eridiğinde, dental implant tedavisi öncesi kemik grefti yapılır.

Hareketli Protez Tercih Edilmediğinde: Hareketli protez kullanmak istemeyen hastalar için dental implantlar ideal seçenektir. 

Dental İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

“Dental implant tedavisi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını vermek gerekirse; aşama aşama açıklayabiliriz. Dental implant sürecinin bazı aşamaları vardır. Dental implant tedavi aşamaları şu şekildedir;

Oral Değerlendirme

Diş hekimi öncelikle ağız sağlığını gözden geçirir. Bu noktada dental tomografi ya da dental panoramik röntgen ile ön muayene yapılır. Bunun sonucunda dental implant tedavisi planlanır.

Dental İmplantın Planlanması

Çene kemiği miktarı yeterliyse, diş hekimi dental implantı yerleştirmek için dental implant cerrahisine başlar. Diş eti dokusunun altında yer alan kemik dokusunda dental implantın yerleştirileceği yuvalar açılır. 

Osseointegrasyon Dönemi

Dental implant yerleştirildikten sonra vida çevresinde yeni kemik dokusunun oluşması beklenir. Bu süreç Osseointegrasyon Dönemi olarak adlandırılan kemik birleşme sürecidir. Yaklaşık 2-6 ay sürebilmektedir.

Ağız Ölçüsünün Alınması

Ağız ölçüsü, protetik yapıların hazırlanması için kılavuzluk eder. Protezler bu ölçümlere göre doğru yerleşim ile dental implantlara takılacaktır.

Protez Yapılarının Teslimi

Protezler tamamlanır ve diş hekimi tarafından dental implant süreci tamamlanır.

Dental İmplant Fiyatları

Dental implant fiyatları dental implantın kalitesine ve kullanım ömrüne göre değişiklik göstermektedir. Dental implant tedavisi olmak istiyorsanız önceliğiniz kullanacağınız dental implantların kalitesi olmalıdır. Nasıl seçim yapacağınıza dair hazırlamış olduğumuz En İyi İmplant Markası başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.Dental implant nedir? konulu blog yazımızı bitirirken, dental implantlar konusunda daha fazla bilgi almak istiyorsanız sizi ilgili sayfamızı incelemeye davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir