Genel

Diş Eti Kanaması Neden Olur? Nasıl Geçer?

diş eti kanaması

En sık karşılaşılan problemlerden biri diş eti kanamasıdır. Yanlış diş fırçası seçimi, hijyen eksikliği ve dişleri sert fırçalamak gibi nedenlerden dolayı diş eti kanaması görülebilir. Bunun yanı sıra bazı hastalıklar diş eti kanamasına neden olabilir. 

Diş Eti Kanaması Nedir?

Diş eti kanaması; diş ipi kullanımı, sert diş fırçalama ve sert yiyeceklerin diş etini kesmesi gibi durumların yanı sıra diş eti hattında plak birikmesi ile meydana gelen diş eti iltihabı ile periodontitis gibi diş eti hastalıklarının belirtisi olarak ortaya çıkabilir.

Diş Eti Kanamasına Hangi Belirtiler Eşlik Edebilir?

Diş eti kanamasına eşlik eden belirtiler şunlar olabilir;

  • Diş etlerinde kızarıklık ve şişlik: İltihaplanma veya enfeksiyon nedeniyle diş etleri kızarabilir ve şişebilir.
  • Diş etlerinde hassasiyet veya ağrı: Diş etlerindeki iltihaplanma veya enfeksiyon, hassasiyet veya ağrıya neden olabilir, özellikle diş fırçalarken veya dişler arasını temizlerken hissedilebilir.
  • Diş etlerinde geri çekilme: Diş eti hastalıklarında, diş etleri zamanla geri çekilebilir, dişlerin köklerinin açığa çıkmasına ve hassasiyete yol açabilir.
  • Diş etlerinde kötü koku veya tat: İltihaplanma veya enfeksiyon nedeniyle diş etlerinde kötü koku veya tat olabilir.
  • Diş etlerinde irin veya cerahat: İlerlemiş diş eti hastalıklarında, diş etlerinden irin veya cerahat gelebilir.
  • Diş etlerinde diş eti apseleri veya diş eti cebi oluşumu: İleri durumlarda, diş eti apseleri veya diş eti cebi oluşumu gibi ciddi komplikasyonlar gelişebilir.

Diş Eti Kanaması Tedavisinde Neler Yapılır?

Diş eti hastalıkları ne kadar erken tedavi edilirse, iyileşme süreci de o kadar kolay olur. Diş eti tedavisinin ilk aşaması, ağız bakımı ve dişler üzerindeki plak, diş taşı ve lekeleri temizlemek için diş yüzeylerinin temizlenmesidir. Bu işlem genellikle 2-3 seans içinde tamamlanır. Hastalık ilerlediğinde, tedavinin ikinci aşamasında cerrahi işlemler gerekebilir. Başlangıç tedavisine rağmen diş etlerinde iyileşme olmazsa, şiş ve serbest diş etleri varsa iyileşmeyi sağlamak için diş eti kesilir ve yara yüzeyi bir hafta boyunca özel bir pat ile korunur.

Diş eti hastalığı daha da ileri safhalarda ise (periodontitis), yani kemik erimesi varsa, diş eti kaldırılır, iltihaplı dokular temizlenir, kemik düzeltilir, diş eti kemiği örtecek şekilde yerleştirilir ve dikiş atılır. Dikişler genellikle bir hafta sonra alınır ve diş eti hastalığında iyileşme sağlanır. Tedavinin başarılı olması için diş hekiminizin önerilerini takip etmek önemlidir ve düzenli diş bakımını sürdürmek, iyileşmenin devamını sağlamak için hayati öneme sahiptir.

Diş Eti Kanamasında Hangi Bakım Ürünler Kullanılmalı?

Clnc Probident 3’lü Kür, aft ve diğer ağız lezyonlarının tedavisine yardımcı olur. Diş ve diş eti hastalıklarının giderilmesinde rol oynar. Profesyonel ağız ve diş bakımı sağlayarak hijyen sunar. Eksik hijyen nedeniyle meydana gelen diş eti problemlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcıdır. Clnc Probident 3’lü Kür’ü yakından incelemek için ilgili linke tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir